Csaknem hatvan négyzetméteres lett az idei vörsi Betlehem

Februárig több tízezer magyar és külföldi látogatót várnak a somogyi településre, akik mind azért érkeznek Vörsre, hogy megcsodálják a nevezetes betlehemet.

Vörsi betlehem, részletForrás: Facebook / Vörsi Betlehem

Hetvenedik alkalommal készült el Európa legnagyobb templomban épített Betleheme. A csaknem 60 négyzetméteres építményt kilenc nap alatt rakták össze a helyiek.

Vörsi betlehem, részletForrás: Facebook / Vörsi Betlehem

Három köbméternyi tuját, húsz darab fenyőfát, valamint csaknem négy köbméternyi faanyagot használtak fel az építés során. A szerkezet megalkotását követően a hátteret készítették el, aztán jöhetett a díszítés. Az alkotáson minden évben megfigyelhető valami újdonság, idén a bal szárny újult meg, ahová új pásztorbábokat készítettek. 

Már advent első vasárnapja előtt is érkeznek turisták megcsodálni a templomban található építményt. A Sonline, Somogy megyei hírportál szerint, több tízezren látogatnak el évről évre Vörsre az ünnepek idején. És nemcsak belföldi érdeklődök érkeznek, hanem jönnek turisták Németországból, Franciaországból és Amerikából is.

70 éve készült el az először a vörsi betlehem, akkor még csak kis méretben. Az 50-es években egy kezdeményezés hatására a vörsi templom Jézus Szíve oltárt lebontották és annak a helyére egy nagyobb méretű Betlehemet építettek. Az ünnepi látványosság reggel 9.00-től délután 17.00 óráig látogatható, egészen február 2-ig. Bővebb információk a betlehem honlapján érhetők el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek