Kézműves betlehemi jászolokat állítottak ki a Duna Palotában

A budapesti Duna Palotában látható idén a Betlehemi Jászolkiállítás, ami A Magyar Kézművességért Alapítvány felhívására érkezett, és az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó alkotásokat mutatja be.

A természetes alapanyagokból készült művek a betlehemi jelenetet vagy annak szereplőit ábrázolják, a betlehemezés népszokásait örökítik meg vagy az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódnak, mint például a karácsonyfadíszek, ünnepi terítékek, Mária-medálok, karácsonyi ajándéktárgyak – áll az MTI hírében.

Betlehemi jászolForrás: shuttersock / Készítette: kipgodi

A Bibliában elmondottakhoz ragaszkodó alkotások mellett a betlehem mának szóló üzenetét megfogalmazó műveket is vártak, amik készítésénél figyelembe vették azokat a problémákat, amelyek megválaszolásában a „karácsony titka” segíthet. 

 

Az idei felhívásra több mint 150 magyarországi és határon túli kézműves nevezte be alkotásait, és 142 alkotó mintegy 300 művét válogatta be a szakmai zsűri a kiállítás anyagába.  

A nevezők között voltak népi iparművészek, a Népművészet Mestere címmel kitüntetett alkotók, iparművészek, valamint diákok, nyugdíjasok, óvodai és iskolai közösségek, családok, hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő emberek is. A kézműves alkotásokat a Duna Palotában lehet megnézni minden nap 10 és 26 óra között. A kiállítás január 6-ig várja az érdeklődőket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek