Magyarország legszebb betlehemét keresik

December 3-án a Magyar Turisztikai Ügynökség bejelentette, hogy versenyt indítanak Magyarország legszebb betleheme kerestetik címmel. A legjobbak komoly pénzjutalomban részesülnek.

A pályázatra olyan hagyományos betlehemek terveit várják, amelyekben az alkotó saját településének, lakókörnyezetének sajátosságait, népszokásait, a hagyományos betlehem elemeit, valamint a tájegységre jellemző tárgyi, építészeti elemeket is megjeleníti. A három legszebb terv megvalósítását, illetve annak költségeit a szervező vállalja,10-10 millió forint értékben. A három legjobb alkotót pedig 1,5 millió, illetve 250 ezer forinttal jutalmazzák. A terveket jövőre, 2019 adventi időszakára készítik el – írja a Turizmus.com.

BetlehemForrás: shutterstock / Készítette: Maran Garai

Hajdanán, mikor a legtöbb ember még írni-olvasni sem tudott, a képekkel, szobrokkal, tárgyakal elmesélt történetek adták hírül a valamikori eseményeket és az ünnep közeledtét. A mostani pályázati lehetőséggel azt szeretnék elérni a szervezők, hogy a Kárpát-medence minden településén találkoznánk ezzel a hagyománnyal.

A terveket a magyarorszagbetleheme@hungarofest.hu e-mail címre kell beküldeni 2019. január 6-án éjfélig. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek