Száznál is több adventi programmal készülnek a pécsiek

Mintegy 150 programot kínál az érdeklődőknek az Adventi Kézműves és Mesevásár, amelyet november 30. és december 23. között rendeznek Pécsett. Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett kulturális programsorozat legjobban várt eleme a dél-afrikai a capella kórus, The Boulevard Harmonists fellépése lesz, akik december 12-én, a Dzsámiban adnak ingyenes koncertet.

Pécs, hangulatos esti fényekbenForrás: facebook / Pécs Város

Az 1994-ben alakult, igen széles repertoárral bíró énekegyüttes európai turnéjának keretében látogat el a baranyai megyeszékhelyre. Az adventi műsorfolyamban szerepelnek további koncertek is, valamint kreatív műhelyek, adventi hangversenyek, állatsimogató, sok mese és vasárnaponként gyertyagyújtás. Hétvégente a legkisebbeket kézműves foglalkozás és népi játszóház várja. Visszatérő programelem lesz az Adventi mesetár, amelynek keretében a pécsi Kodály Zoltán Gimnázium önkéntesei mondják el kedvenc ünnepi történeteiket. A térzenék és a kórusmuzsikák mellett advent minden vasárnapján hallható lesz a Pannon Zenebaráti Kör Egy kis pécsi zene című előadása is.

December 6-án a Mikulás többször feltűnik majd a Széchenyi tér különböző pontján és természetesen nem halad el a járókelők mellett ajándékosztás nélkül. Az adventi programok zárónapján, december 23-án a pécsi Szélkiáltó ad koncertet a Művészetek és Irodalom Házában. Énekelt versek, egyházi népénekek és karácsonyi énekek csendülnek majd fel.

A szervezők beszámoltak arról is, hogy a gasztroudvar több mint 25 kitelepülőjének ínycsiklandozó kínálatából, és több mint 30 kézműves portékáiból is szemezgethetnek majd a látogatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek