Visszatért Öcsi, a rénszarvas a Pécsi Állatkertbe

Néhány napja egy régi ismerőssel találkozhatnak a látogatók a Pécsi Állatkertben sétálva: Öcsi, a rénszarvas visszaköltözött korábbi kifutójába, ahol láthatóan igen jól érzi magát. 

Öcsi, a Pécsi Állatkert rénszarvasbikájaForrás: Facebook / Pécs Zoo

A Pécsi Állatkert közel 60 éves történelme során korábban még sohasem volt rénszarvas az intézményben. Az első példány, az Öcsi névre keresztelt, 8 éves, kifejlett bika az idei év júniusában érkezett Pécsre a Nyíregyházi Állatparkból. A rénszarvas rövid időn belül megbarátkozott pécsi kifutójával, láthatóan jól érezte magát, hamar a látogatók és a gondozók kedvencévé vált. Egy csereprogram keretein belül két hónap elteltével Öcsi átmenetileg visszaköltözött Nyíregyházára, hogy teljesítse férfiúi kötelességeit és vérvonalának fenntartását még hosszú időkre biztosítsa. A párzási időszak végeztével most ismét visszatért a pécsi lakhelyére.

Öcsit legalább nyolc gondozó kísérte be a kifutójábaForrás: Pécs Zoo

Bár egyelőre egyedül lakik a kifutóban, ez egyáltalán nincs rá rossz hatással, hiszen a párzási időszakot leszámítva a kifejlett rénszarvasbikák gyakran magányosan élnek. Mindenesetre az állatkert hosszú távú tervei között szerepel, hogy társat vagy társakat hozannak mellé. Öcsire addig is nagy feladatok várnak: közeledik Mikulásnap, amikor neki is szeretnének szerepet szánni – közölték  a Pécsi Állatkert dolgozói.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek