Jégpályával és játszóterekkel szerelik fel a pécsi tévétorony környékét

Használaton kívüli épületből jön létre fogadóközpont a tévétorony mellett, ahol játszótereket és golfpályát is építenek. A kivilágítása után környezetének megújításával folytatódik a pécsi tévétorony 2019 elejéig tartó mintegy 450 millió forintos turisztikai fejlesztése - írja a Turizmus.com.

A 197 méter magas pécsi tévétorony a Mecsekben, az 535 méter magas Misina csúcsán állForrás: Wikipedia

A baranyai megyeszékhely Misina-tetőn található látványossága tavaly kapott korszerű LED-es világítást. A napokban pedig átadták a munkaterületet az európai uniós pályázati forrásból finanszírozott projekt második ütemének megvalósításán dolgozó kivitelezőnek. A munkálatok során egy használaton kívüli épület rekonstrukciójával információs pontot, kiállítóteret, kávézót, jégpályát és minigolfpályát alakítanak ki. Emellett utakat, járdákat, buszfordulót újítanak fel, padokat helyeznek el és egyebek mellett játszótereket építenek. A közbiztonságot térfigyelő kamerák felszerelésével növelik.

A tévétorony a kivitelezés ideje alatt is látogatható, gyalog, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt megközelíthető.

Forrás: Travelo / Csikesz Mariann
Turistáskodjon Pécsett, nem bánja meg!
Tudták, hogy itt külön falatozót nyitottak a reggelizéshez? És azt, hogy Liszt Ferenc szobra miért hajol ki a Püspöki Palota erkélyéről egyenesen arra a templomra nézve, amelynek egyik falához a legelső tavaszi napsugár is megérkezik? Mert ha nem, már csak az ilyen helyekért és történetekért is érdemes útnak indulni. Itt mutatjuk meg, merre tegyék.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek