Száz köbméter tűzifából építenek adventi koszorút Keszthelyen

Keszthely Fő terén, egy 12 méter átmérőjű, tűzifából megépített óriáskoszorú építésébe kezdtek a helyiek – derült ki a Keszthelyi Televízió tudósításából. Az óriás koszorút nemsokára teljes pompájában láthatják a városba érkezők, egy hét múlva, advent első vasárnapján ünnepi hangulatban gyújtják meg rajta az első gyertyát.

Készül az óriás adventi koszorú KeszthelyenForrás: facebook / Keszthely Város / Készítette: Sandor Alex Bagyo

A Magyarok Nagyasszony Plébániatemplom előtt már dolgoznak a munkások a 2,5 méter magas adventi koszorú megépítésén. A kezdeményezés nem csak turisztikai látványosságként szolgál, hanem jótékonysági szerepe is van: rászorulókon szeretnének segíteni az adományokból összegyűjtött fával. A szervezők tisztelettel fogadnak anonim adományokat, ám szívesen veszik azok csatlakozását is, akik a nyilvánosság előtt nevüket vállalva, a szervezőkkel közösen fellépve szeretnék kifejezni egyetértésüket az ügy mellett. A tűzifát száradás után 2019 szeptemberében osztják majd szét a hátrányos sorsú családok között.

Keszthely karácsonyi fényekbenForrás: facebook / Keszthely Város

Keszthelyen a különleges adventi koszorú körül hamarosan a karácsonyi kavalkád is megkezdődik. A belváros díszkivilágítása, a Fő téren felállított városi betlehem, és a gasztronómiai és kézműves kitelepülők mellett templomi koncertekkel, játszóházakkal, ünnepi gyertyagyújtásokkal, jótékonysági koncertekkel és az ünnepkörhöz kapcsolódó színházi és ismeretterjesztő előadásokkal várják a városba érkező vendégeket – írja a Keszthely.hu. Az ünnepi hangulatot november 30-tól január 6-ig lehet élvezni a városban. A rendezvények részleteiről ide kattintva olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek