Karácsonyi jótékonyság lepi be Budapest menő művészudvarát

November 19-én nagy jótékonysági akcióba kezd a belvárosi Paloma művészudvar és közösségi bemutatótér: játékokat gyűjtenek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza - Zuglói Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekeknek – közölték hétfőn. A december 19-ig tartó akcióban a Kossuth Lajos utca 14-16. belső udvarába lehet majd vinni az adományokat.

.Forrás: Picasa

A zuglói otthonban jelenleg 26 család mintegy 80 gyermekkel él, ide krízishelyzetbe került családok kerülnek, akik itt kezdhetnek új életet. A Paloma arra kér mindenkit, ha van otthon jó állapotú játék, amit már nem használ a gyerek, hozza el, hogy azokhoz kerülhessen, akiknek karácsonykor se jutna sok meglepetés.

Az ajándékokat bármely művésznél le lehet adni, cserébe az adományozó egy 15 százalékos Paloma-kupont kap, ami náluk levásárolható.  

A Paloma 2014 májusa óta működik az V. kerületben, a patinás Wagner-házban. Célja, hogy a designt, a képző- és iparművészetet, valamint a kézművességet népszerűsítse. Most több mint 40 kézműves, képzőművész és designer munkái láthatóak itt, az alkotókkal is találkozhatunk, és vásárolhatunk is tőlük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek