Jótékonysági karácsonyfa-díszítés és adventi falu Szolnokon

Jótékonysági karácsonyfa-díszítés, adventi falu, kézműves termékek vására szerepel egyebek mellett az ünnepi programok között Szolnokon, ahol ismert mesék díszleteivel várják a kisebbeket a város főterén.

Pénteken nyílt meg az adventi falu Szolnok főterén, a Kossuth téren, ahol huszonegy faházban étellel- és itallal, kézműves termékekkel várják a vendégeket kora délutántól estig.

Forrás: Facebook

Az adventi falu új programelemeként a területen levő mézeskalács házban megvásárolható fenyődíszekkel - a gyermek, a család nevének felírása után - az erre az alkalomra felállított fát lehet közösen ünnepi díszbe öltöztetni. A díszek árából befolyt összeggel a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályát támogatják.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. kisgyermekes családoknak kínál élményekben gazdag kikapcsolódást: a téren található szabadtéri színpad előtti macskaköves részen népszerű mesék ismert díszletei között kalandozhatnak a gyerekek. A téren felállított óriási fenyőfa, a hívogató Betlehem, az impozáns adventi koszorú mellett kulturális programokkal, utcazenészekkel is várják az érdeklődőket.

December 1-jén a Hild téren nyitja meg kapuit a hagyományos karácsonyi vásár hatvan faházban, ahová egészen december 24-ig várják a látogatókat. December 1-jén a görög katolikus, 9-én az evangélikus, 16-án a római katolikus, 23-án a református egyház képviselői gyújtják meg a gyertyát a Kossuth téri adventi koszorún.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek