Csúnyán megbírságolta a versenyjogi hatóság a Ryanairt-t és a Wizz Air-t

Az olasz versenyjogi hatóság bírságot szabott ki a Ryanair és Wizz Air légitársaságra a poggyász díjak emelése miatt.

A Wizz Air egymillió eurót, míg a Ryanair hárommillió eurót kénytelen fizetni, írja a Turizmus Online. A döntést a hatóság azzal indokolta, hogy a kézipoggyász a légi utas szállításhoz alapszolgáltatásként jár, ezért nem lehet érte külön díjat felszámítani; a szabályozás szerint az alapdíjban kell benne lennie ennek az összegnek is. Vagyis, ha egy adott járatra kattintva megnézi az utas, hogy mennyi lesz a jegy, abban az árban a kézipoggyász szállításnak automatikusan benne kell szerepelni.

Forrás: SpencerWing/Pixabay

A Turizmus Online leközölte a Wizz Air, a döntésre adott hivatalos válaszát is. A légitársaság ebben leírja, hogy nem ért egyet a versenyhatóság döntésével, így annak bírósági felülvizsgálatát indítványozza. Véleményük szerint:

„A szabályzat a választás lehetőségét biztosítja az utasok számára, akik a fedélzeti és a feladott poggyászokat kombinálva több mint 50 különböző variációt állíthatnak össze egyéni igényeik szerint. Az utasaink továbbra is csak azokért a szolgáltatásokért fizetnek, amelyeket igénybe kívánnak venni."

Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, ezért nem szeretnék a továbbiakban kommentálni a döntést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek