Nagy lökést kap a gyógyturizmus Szerbiában

Nemrég írtunk arról, hogy lenyűgöző wellness központot építenek közel a magyar határhoz, Palicson, továbbá virágzik a néhány éve átadott pacséri lila vizű tó-fürdő is, amelyet mára több medencés fedett résszel is bővítettek. A tervek szerint nemsokára Topolya is új termálvizes fürdőkomplexumot kap.

Csobbanás egy belgrádi medencébenForrás: shutterstock / Készítette: bibiphoto

A vajdasági Szabad Magyar Szó a napokban arról számolt be, hogy az idén 27 szerbiai gyógyfürdőnek keresnek befektetőt, ugyanis az a cél, hogy a gyógyturizmus minden lehetőségét maximálisan kihasználják. Ez azt jelenti, hogy a szomszédos országban nemsokára számos rehabilitációs központ, gyógymedence és wellness-központ kap helyet. A szerb állam már három hónapja kínál kedvezményeket azoknak is, akik szállodákat építenének a gyógyfürdőkkel rendelkező területeken.

A lap arról is ír, hogy a gyógyturizmus kevésbé kihasznált potenciál Szerbiában, ezért mintegy 300 ezer szerb állampolgár látogat el évente szlovén, magyar vagy horvát gyógyfürdőkbe. A szerb fürdők fellendítésével nemcsak a szerbiai fürdőzőket szeretnék az országban tartani, hanem külföldi turistákat is vonzanának. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek