Fehérkezű gibbon született a Nyíregyházi Állatparkban!

    A 2 hetes apróság minden percét anyja hasán csimpaszkodva tölti.

     A Nyíregyházi Állatpark tenyész párja, a svéd állatkertből érkezett nőstény és a magyar származású hím 2007 óta él együtt az Európai Fajmegőrzési Program keretén belül, s frigyük igen szerencsésnek mondható, hiszen ez a negyedik kicsinyük, ami itt Nyíregyházán született. 

    Forrás: Nyíregyházi Állatpark

    A fehérkezű gibbonok (Hylobates lar) monogám párkapcsolatban élnek, és a nőstények harminchetes vemhesség után általában egy kölyköt hoznak a világra, akit 4-7 hónapos korig szoptatnak. A szülőpár  napfelkeltekor duettet énekel, jelezve lakó- és táplálkozási területük határait. A különleges ének a  szárazföldi emlősök talán legfelejthetetlenebb hangjai közé tartozik, amit az ide érkezők ( s a park hoteleiben megszállok) a kora reggeli és a déli órákban is hallhatnak.

    Ráadásul látogatóink egy különleges gibbon szigeten tekinthetik meg a mindig örökmozgó családot, ahol csupán egy vizesárok választja el a vendégeket a főemlősöktől.

    Forrás: Nyíregyházi Állatpark

    A gibbonok a legakrobatikusabb főemlősök, minden egyes porcikájukkal a fákon való élethez alkalmazkodtak. Karjuk hossza kétszerese testhosszuknak, s legjellegzetesebb mozgásformájuk az mikor egyik kezükről a másikra lendülve közlekednek a fákon. Ez a helyváltoztatási mód egyedülálló az
    állatvilágban-függeszkedve, fogásról-fogásra haladnak anélkül, hogy a lábukat használnák.

    Forrás: Nyíregyházi Állatpark

    A természetben veszélyeztetett állatok. Egykor Délkelet-Ázsia hatalmas trópusi erdőiben élt Burmától a Maláj-félszigeten át a Nagy-Szunda-szigetekig, ám élőhelyük drasztikus csökkentése, az állatkereskedelem és az orvvadászat is hozzájárul eltűnésükhöz.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!