Jégkorszaki óriásbirodalom épül a Nyíregyházi Állatparkban

Jégvilág címmel épülhet interaktív állatbemutató épülhet 2 éven belül a Nyíregyházi Állatparkban. Lesz benne valósághű mamut figura, és itt kapnak helyet a jegesmedvék, pingvinek és rénszarvasok is - írja a Nyíregyháza.hu. Az új látványosság elkészítésére az önkormányzat pályázatot hirdetett, amire 12 terv érkezett, ebből a szakmai zsűri 3 pályázatot díjazott, kettőt pedig meg is vásárolt.

Így festenek a nyertes pályamunkákForrás: Nyíregyházi Állatpark

A bemutató egyedülálló lesz Európában, amely húszezer évet visszapörgetve mutatná be a mamutot, a kardfogú tigrist vagy a gyapjas orrszarvút. Ezeket a figurákat élethűen, úgynevezett animatronic technológiával elevenítenék meg a látogatók előtt, akik a mai sarkvidékek élővilágával is megismerkedhetnek majd.

A kéthektáros területen felépülő, a jegesmedvék kifutóit és medencéit magában foglaló, a tervek szerint mintegy kilencezer négyzetméteres épület bezárható kupolát kap, így nyáron az egész épületet lehűthetik a kívánt hőmérsékleti értékre, temperált helyet biztosítva nyáron az állatoknak. A különleges jegesmedve-bemutató mellett meg lehet majd nézni a rénszarvasokat és a pingvineket, megépül a hideg tengerek élővilágát bemutató akvárium és egy különleges látogatói vízi út, amelyen a vízen is körbejárható lesz az épület.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark / Facebook

 A hárommilliárd forint értékű beruházás része az állatkertet érintő fejlesztési programnak: több mint 1,6 milliárd forintból épül a park új hotelje, a Pangea Ökocentrum és Szálloda, elkészült az új látogatóközpont, megújult a hópárduc-kifutó, emellett tervezik egy India-ház építését is - teszi hozzá az MTI

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek