Amerikai bölénybébivel gyarapodott a Nyíregyházi Állatpark

  A Nyíregyházi Állatpark gondozóit nagy meglepetés érte a napokban a sóstói mini-bölénycsorda állomány meglátogatásakor. Az amerikai bölények ugyanis eggyel többen voltak az állományellenőrzéskor, mint korábban. Az anyuka szinte észrevétlenül hozta világra kicsinyét. A kilenc hónap vemhesség után a szülés olyan zökkenőmentesen zajlott, hogy még a gondozók sem lettek rá figyelmesek.

  Így ad puszit anyukájának a néhány napos amerikai bölény bébiForrás: Facebook / Nyíregyházi Állatpark

  Az apróság még nem esett át az első állatorvosi vizsgálaton, így egyelőre nem lehet tudni, hogy fiúról vagy lányról van szó. Jelenleg az ivarérett bika mellett, öt másik nőstény tartózkodik Nyíregyházán. Hamarosan pedig az is kiderül, hogy az állomány milyen nemű bölénnyel gyarapodott. Most még a gondozók sem merészkednek a csorda közelébe, mert a csöppség anyukája és papája sem venné jó néven, ha idegenek közelednének a szemük fényéhez. A kis bölény papája egyébként két éve került Sóstóra, és úgy tűnik megszerette az új helyet, egy hónapon belül két utódja is született - írta oldalán a Nyiregyháza.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!