Most már ebben az országban is gasztro-térképpel járhatjuk be a legjobb helyeket

Hogy megünnepelje egyre növekvő gasztronómiai színterét, Észtország is beállt a sorba és elkészíttette az ország gasztronómiai térképét, aminek segítségével a turisták és a helyi gasztro-fanatikusok sokkal könnyebben és gyorsabban megtalálhatják azokat a helyeket, amik megérdemlik a figyelmet.
A térkép öt kategóriára osztotta a felkereshető gasztro-helyeket, így külön kereshetünk a fine dining éttermek, a lakáséttermek, a kávézók, a modern észt vendéglátóhelyek, és a cider főzdék között – olvasható a visitestonia.com oldalán.

Forrás: Trombo / Shutterstock.com

A térkép érdekességei közé tartozik, hogy külön kategóriában jelölték rajta a családi vállalkozásként egyre elterjedtebb lakáséttermeket is. Kedvelt hely például Anna és Erno étterme és borászata, az Anno Home, ahol a házi borok mellett mindig friss és helyi alapanyagok kerülnek az asztalra. A MerMer egy történelmi halászfaluban bújik meg a Juminda félszigeten és teljesen organikus, kezeletlen ételeket szolgál fel. És akkor még a farm alapú családi vendéglátóhelyekről nem is beszéltünk, az egyik ilyen, a térképen is szereplő Ööbiku Farm, ahol kizárólag erdei terményeket kóstolhatunk.

Forrás: visitestonia.com

A kézműves sör és cider készítés sem maradhatott ki a sorból, hisz Észtországban már régi tradíció a cider fogyasztás és készítés. Az egyik legfontosabb főzde is rajta van a térképen, ez pedig nem más, mint a 2011-ben indult és nagyon gyorsan az egyik legkedveltebbé vált Põhjala főzde és cider bár, Tallin városában. A térképet és mégtöbb nyálcsorgató gasztro-ajánlatot a VisitEstonia oldalon találnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek