Vadakat űzhetünk a badacsonyi Gasztrohegyen

Még júniusban írtunk róla, hogy az egész éves turizmus álmát szem előtt tartva kitaláltak egy programsorozatot a Balatonnál. A Gasztrohegy zömmel a Badacsony környékén játszódó történet, amiből havonta egyet rendeznek, itt szezonális jelleggel készítenek ételeket, kínálnak italokat.

Már félidőnél jár a programsorozat bőven, január 26-án várható az újabb felvonás Gasztrohegy Gasztrokaland/Vezetett túrák/Nagyvadak a hegyről néven (a Facebook szerint). Két időpontot kínálnak kóstolókkal, talalákozással a vendéglátókkal, idegenvezetéssel, naplementenézéssel, borozással.

.Forrás: Badacsony nyitva/Facebook

Január 26-án, szombaton és 27-én, vasárnap lesz a két időpont, mindkétszer 11-17 óra között zajlik a program. A 16 ezer forintos bevezető árban benne van a helyek közti közlekedés, a fogadás, a kóstoló öt helyen, a borok és ételek ára. Mindkét nap más-más helyekre juthat el az ember, annyi a fix, hogy a túrák a Hotel Bonvinótól indulnak és a Laposa Birtokon végződnek.

BadacsonyForrás: Szindbád az utazó

Milyen ételekre számíthatunk? –- merülhet fel a kérdés. A telet a vadak dominálják, ahogy a Facebookon fogalmaznak a szervezők:

Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.  

A Gasztrohegy programsorozat nem ér még véget, lesz esemény a február 22-24-i, a március 22-24-i és az április 12-14-i hétvégén is, ez utóbbival zárul az egész móka. Bővebb információkat itt talál a Gasztrohegyről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek