Jövőre ennyire mélyen kell a zsebünkbe nyúlnunk, ha Lufthansával utazunk

Jövő évtől a Lufthansa első légitársaságként az utasokra hárítja az új európai károsanyag-kibocsátási szabályok költségeit. Repülőjegyvásárláskor fejenként akár 28 ezer forintos áremelésre is számítani kell. A felár az Európai Unió 27 tagállamából, az Egyesült Királyságból, Svájcból és Norvégiából induló járatokra vonatkozik.

A fotó illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Lando Hass

Az új uniós szabályok szerint 2025 elejétől a fenntartható üzemanyagoknak (SAF) a légitársaságok üzemanyag-fogyasztásának legalább 2 százalékát kell kitennie.

A Financial Times beszámolója szerint a légitársaság a kivetett díjból többek között a bioüzemanyagok alkalmazásával járó plusz költségeket fedeznék mely jelenleg legalább a kétszerese a hagyományos üzemanyagok tonnánkénti költségének – írja az economix.hu.

A német nemzeti légitársaság jelenleg tesztüzemben ingyenesen kínál forró italokat az európai járatokon. Ez növelheti az ügyfelek elégedettségét, amely az utóbbi időben csökkent, bár a A Skytrax World Airline Awards globális utaselégedettségi felmérése szerint a Lufthansa 18.-ként idén is bekerült a világ legjobb légitársaságai közé.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek