Ezúttal 12 utas sérült meg egy légörvényben

A Qatar Airways Dublinba tartó repülőgépe Törökország fölött került légörvénybe, de ezúttal kényszerleszállásra nem volt szükség. Az utasszállító végül biztonságosan landolt az ír fővárosban, ahol már mentősök, tűzoltók és rendőrök várták a gépet - írja az euronews.com.

Nem szívesen lennénk az utasok között ilyen időjárási körülmények esetén - illusztrációForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2015 Anterovium/Shutterstock

Az utasok elmondása szerint a légörvény kevesebb, mint 20 másodpercig tartott. A turbulencia miatt a gép hirtelen zuhanni kezdett, pont akkor, amikor az utaskísérők ételt és italt osztottak, ez okozta a sérüléseket.

Múlt kedden írtunk arról, hogy a Singapore Airlines a londoni Heathrow-ról induló járatán 30 utas sérült meg, többen súlyosan, egyikük pedig életét vesztette, miután erős turbulenciába keveredett a gép, és több ezer métert zuhant hirtelen a levegőben. Thaiföldön hajtott végre kényszerleszállást az utasszállító.

Múlt héten az eset kapcsán összegyűjtöttük, hogy melyek azok a légi útvonalak Európa- és világszerte, amelyeken a leggyakrabban fordul elő erős turbulencia.

Egy tanulmány szerint az éghajlatváltozás miatt az utóbbi évtizedekben több a heves légörvény, úgyhogy a most felsorolt útvonalak köre úgy tűnik, bővülhet a következő években. 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek