Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

Egy koreai nő tombolni kezdett a LOT Budapestről Szöulba tartó közvetlen járatán, miután igencsak felöntött a garatra. Az utas teljesen kikelt magából, kiabált és rugdosódott, ezért a repülőgép pilótái kénytelenek voltak kényszerleszállást végrehajtani Kazahsztánban.

A lengyel LOT légitársaság pilótái a repülésbiztonsági protokollt követték - illusztrációForrás: AFP/usage worldwide/Markus Mainka

A lengyel LOT légitársaság járata hétfő délután 2 órakor szállt fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, majd minden gond nélkül megkezdte az útját Dél-Korea fővárosába. Azonban az egyik koreai nemzetiségű női utas, a kelleténél jóval több alkohol hatására több órás jelenetet rendezett. Sem a rokonai, sem a légiutas-kísérők nem tudták lenyugtatni, ezért 3 órás balhé után a pilóták követve a repülésbiztonsági protokollt, kényszerleszállást hajtottak végre Asztanában, Kazahsztán fővárosában – írja az rtl.hu a koreai SBS News cikkére hivatkozva.

A repülőtéren azonnal letartóztatták a rendetlen utast, aki ezt követően álomba merült, majd miután felébredt, állítása szerint nem emlékezett semmire. Ez nem hatja meg a hatóságokat, akik a légi közlekedés biztonságát veszélyeztető rendzavarás miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy 8 millió forintig terjedő pénzbírsággal sújthatják az utast.
A légitársaság az ügy kapcsán azt nyilatkozta, hogy kitiltják a nőt a járataikról, valamint felelősség teszik az anyagi károkért.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek