Aludj egy jót, reggel a tengerparton ébredhetsz!

Idén nyáron is elindul a horvát tengerpartra, Splitbe a MÁV-START éjszakai járata, az Adria InterCity, amelyre már kaphatók a jegyek.

Az egyik legkényelmesebb közlekedési eszköz az Adriára a fekvőhelyes éjszakai vonatForrás: www.mavcsoport.hu

A 2022-ben a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott járat június 18-től szeptember 30-ig heti 3 alkalommal közlekedik háló-, fekvőhelyes és étkezőkocsival. Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből minden hétfőn, szerdán és szombaton indul az Adria InterCity - írja a mavcsoport.hu.

Az Adria InterCity fedélzetén 2021-ben a járványhelyzet ellenére is 5500 utast üdvözölt a vasúttársaság, 2022-ben az utazásszám megduplázódott, 11900-an választották a közvetlen vasúti élményutazást Budapest és Split között. 2023-ban pedig minden korábbinál többen vették igénybe a szolgáltatást: több mint 13 ezren utaztak vonattal a horvát tengerpartra.

Az Adria InterCity Split központjába érkezik, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába. A 789 kilométeres táv nagy részét át lehet aludni, így az utazás nem fárasztó. 

Az Adria IC a Keleti pályaudvarról 18:45-kor indul és 9:49-kor érkezik Splitbe. A vonat visszafelé 17:54-kor indul, Budapestre másnap 9:35-re érkezik. Budapesten kívül számos magyar városban van megállója az éjszakai vonatnak.

Az Adria InterCity mellett a MÁV-START az idei évben is közlekedteti a Retró Istria expresszvonatot is, amely Budapest és Koper, illetve Rijeka (Fiume) között közlekedik június 28-tól augusztus 31-ig naponta, mindkét célállomásra ülő-, fekvőhelyes és hálókocsival. A vonatra rövidesen már lehet jegyet vásárolni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek