Felmentették a tinédzsert, aki bombával viccelődött egy easyjet gépen

Egy tinédzsert, aki egy repülőgép felrobbantásával viccelődött, – ami miatt még F-18-as vadászbombázókat is bevetettek – óriási szerencséjére felmentettek, különben 120 000 dollárt (kb. 42,2 millió forint) kellett volna kifizetnie.

Nem jó ilyennel viccelődni - A kép illusztrációForrás: Shutterstock/Darwelshots

Az easyjet utasa azzal viccelődött, hogy bomba van a repülőn. Aditya Verma 18 éves volt 2022-ben, amikor Londonból Spanyolországba utazott nyaralni a barátaival. A bíróság úgy értesült, hogy mielőtt felszállt az easyJet utasszállító repülőgépére, Snapchat-üzenetet küldött: „Úton a gép felrobbantására (a tálibok tagja vagyok)."

A brit biztonsági szolgálatok jelezték az üzenetet a spanyol hatóságoknak, akik két F-18-as vadászgépet küldtek, hogy egészen a leszállásig kövessék a személyszállítót.

A gépet átvizsgálták, de robbanóanyagra utaló nyomot természetesen nem találtak.

Verma, aki jelenleg egyetemista és közgazdaságtant tanul, két napot töltött börtönben, mielőtt óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Tárgyalása január 22-én kezdődött közrendzavarás vádjával. Ha bűnösnek találják, a spanyol védelmi minisztérium körülbelül 103 000 dollárt kért volna a vadászrepülőgépek bevetésének költségeiért, és még körülbelül 17 000 dollár pénzbírságot szabtak volna ki rá. Csütörtökön a bíró azonban felmentette Vermát, mondván, hogy a viccet „szigorúan magánkörnyezetben" tette.

A vádlott még távolról sem feltételezhette, hogy a barátaival eljátszott tréfát a brit szolgálatok lehallgathatják vagy észlelhetik, sem az üzenetet átvevő barátain kívüli harmadik fél" – tette hozzá a bíró.

 Az ügyben az egyetlen megválaszolatlan kérdés az maradt: hogyan látták a biztonsági szolgálatok Verma Snapchat üzenetét? – írja az airlive.net.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek