Hamarosan naponta indulnak járatok Sanghajba

A nyári menetrendtől naponta közlekedik a magyar fővárosba a Shanghai Airlines, emellett az idén még legalább egy új, dél-kínai úti cél is várható a kínálatban, írja az Air Portal.

SanghajForrás: gunvernment/pixabay.com

A légitársaság a jelenlegi heti háromról áll át napi járatokra a Sanghaj és Budapest közötti útvonalon, ahol továbbra is négyosztályos Boeing 787-9 Dreamlinerei repülnek. A légitársaság ningpói járatait is számítva a bővítés 35 százalékos kapacitásnövelést jelent. 

A naponta közlekedő járatokkal a légitársaság anyavállalata, a China Eastern Airlines hálózata még jobb összeköttetést biztosít Budapest és Délkelet-Ázsia, Új-Zéland, illetve Ausztrália között.

Az Air China pedig heti kettőről háromra növeli járatainak számát Peking és Budapest között a nyári időszakban.

Nyáron a Budapest és Kína közötti kétirányú járatok kapacitása 51 százalékkal nő a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Jelenleg négy úti cél: Peking, Csungking (Chongqing), Ningpo (Ningbo) és Sanghaj érhető el közvetlen utasszállító járatokkal Budapestről, ezt legalább egy dél-kínai várossal kívánja bővíteni a reptérüzemeltető.

A Budapest Airport azon dolgozik, hogy elősegítse az összeköttetések bővülését a Gyöngy-folyó deltájában fekvő, dinamikusan bővülő gazdasági térséggel. A Hongkong, Makao, Sencsen és Kanton városait is magába foglaló régiót a világ legnagyobb informatikai és megújuló energiaforrásokkal foglalkozó kutatás-fejlesztési központjaként tartják számon.

A Liszt Ferenc reptér üzemeltetője bővülésre számít a kínai útvonalak terén, a Budapest Airport a China Southern Airlines-szal is egyeztet további járatok indításáról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek