Futópályára tévedt pingvin okozott késést az új-zélandi repülőtéren

Egy kis kék pingvin totyogott az új-zélandi Wellington Nemzetközi Repülőtér kifutójára, jelentős késéseket okozva, mielőtt sikerült kimenteni onnan. A pingvint az Air Chatham pilótája vette észre közvetlenül a felszállás előtt.

"A pilóta és az utasok türelmesen várták, míg a repülőtér személyzete kiszaladt, hogy megfogja a látogatót" – áll a repülőtér közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

A sikeres mentés után a fényképeken egy kissé csalódottnak tűnik a kis pingvin, amint egy jármű belsejében törülközőbe bugyolálva pihen. Az állatot a magas hőmérséklet miatt a Wellingtoni Állatkertbe vitték, hogy felépüljön.

Nagyon szokatlan az eset, és nincs adat arról, hogy pingvin járt volna nálunk korábban" – mondta Jack Howarth, a Wellington Repülőtér vadvédelmi tisztje.

Az állatkert szóvivője szerint a pingvin mindössze hat hetes, és bár kissé vékony és éhesnek is tűnt, jó egészségnek örvend – mondta.

A futópálya közvetlenül Új-Zéland fővárosának sziklás partja mentén helyezkedik el. A pingvin feltehetően bekúszott a pálya körüli kerítés alatt. A repülőtér dolgozói azóta megjavították a kerítést, hogy a jövőben ne kerülhessek bajba az állatok.

A pingvinek egykor Új-Zéland nagy részét benépesítették, de az emberi tevékenység és a ragadozók miatt nagyrészt a part menti szigetekre szorultak – írja nypost.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek