Újabb repülőgépeken lesz internet a fedélzeten

A meglévőkön felül további 150, Lufthansa-csoporthoz tarozó rövid- és közepes hatótávú repülőgépén lesz elérhető az eddiginél nagyobb sávszélességű fedélzeti internet, írja az Air Portal.

Forrás: Lufthansa

Az Airbus A220-asait és A320 családba tartozó (A319, A320ceo, A320neo, A320neo, A321ceo, A321neo) repülőgépeit szerelik fel a vezeték nélküli internetet biztosító megoldással az idei negyedik negyedévtől kezdődő mintegy két éves időszakban.

A Lufthansa már eddig is több mint 200 darab A320 családba tartozó repülőgépét szerelte fel internet-hozzáféréssel. A további 150 gépen alkalmazott új technológia sokkal kisebb és könnyebb antennákat igényel, aminek köszönhetően a rendszer össztömege kevesebb mint 60 kilogramm, így jelentősen csökken a gépek többlet üzemanyag-használata és szén-dioxid-kibocsátása.

 

Az utasok az internetelérés mellett, légitársaságtól függően, élőben követhetik a járatuk útvonalát, információt kaphatnak a csatlakozó járatokról, használhatják a chat-asszisztenst a szolgáltatással kapcsolatos kérdéseiknél, e-újságokat tölthetnek le, böngészhetnek a Worldshop kínálatában, vagy megtekinthetik a fedélzeti menüt.

A fedélzeti internet emellett sok esetben a személyzet munkáját is segíti, például az útvonalak repülés közbeni optimalizálásával csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és az ezzel járó károsanyag-kibocsátás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek