Videó: Átadták Szingapúr új szuperterminálját

Korábban már írtunk a szingapúri Jewel Changi repülőtérről, amely nem csak arról híres, hogy a világ egyik legnagyobb reptere, hanem úgy alakították ki, mintha egy édenkertben sétálnánk, és itt találjuk a világ legmagasabb reptéri csúszdáját, illetve beltéri vízesését is. Három és fél évig tartó bővítési munkálatokat követően, a tervezettnél korábban átadták a kibővített és modernizált 2-es terminált – adta hírül az Airportal. 

A megújult, mesebeli 2-es terminál a Changi reptérenForrás: Facebook/Changi Airport

A 21 000 négyzetméterrel bővült terminál évi ötmillió utassal növeli Changi kapacitását, így a reptér évi 90 millió utast lesz képes kiszolgálni. A megújult terminált modern technológiákkal bővítették, például önkiszolgáló utasfelvételi és poggyászfeladási pontokkal, továbbá automatizált, valamint a fogyatékkal élőket és a kisgyermekkel utazókat segítő útlevélellenőrzési sávokkal.

A csúcstechnológiás terminál dizájnját a természet ihlette, melynek egyik legfontosabb eleme az indulási csarnok központi részén látható, függőleges kerttel körülvett, 14 méter magas digitális vízesés, a The Wonderfall, valamint a tranzitterületen belüli Dreamscape nevű kert, amely felett a napszakhoz igazodó színárnyalatokban pompázó digitális égbolt látható. A terminál csarnokaiban kibővült kiskereskedelmi és vendéglátó üzletek kínálata várja az utasokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek