Repülés közben vesztette el három ablakát egy utasszállító

A Titan Airways Airbus A321neo repülőgépe kénytelen volt visszafordulni a London-Stansted repülőtérre, mert nem sokkal felszállás után három ablakát is elveszítette, és a vízszintes vezérsíkja is megsérült – adta hírül az Airportal. 

Titan Airways Airbus A321 - egy illyen repülő tért vissza ablakok nélkül - illusztrációForrás: Shutterstock/Bradley Caslin

Az eset még október 4-én történt, az Egyesült Királyság légi baleseteketért felelős testülete (AAIB) vizsgálatot indított az ügyben. A járat a londoni Stansted repülőtérről a floridai Orlandóba tartott. A fedélzeten a légitársaság 21 munkatársa tartózkodott

Felszállás után körülbelül 4400 méter magasban a személyzet a szokottnál erősebb zajt észlelt a fedélzeten.

A pilóták ezt követően süllyedni kezdtek, majd úgy döntöttek, hogy visszatérnek Stanstedre, de nem jelentettek vészhelyzetet, és nem kérték a repülőtér sürgősségi szolgálatainak segítségét sem.

A légitársaság közleményében azt mondta, hogy miután a gép biztonságosan leszállt, a fedélzeten tartózkodók a lépcsőkön hagyták el a repülőgépet, senkinek nem esett baja. A vizsgálatok során kiderült, hogy az A321neo három utastéri ablakának külső üveglapja hiányzott, valamint sérüléseket fedeztek fel a bal oldali vízszintes vezérsíkon is.

A hatóságok az eseményt súlyos incidensnek minősítették, az esemény vizsgálatát megkezdték. Kiderült, hogy az érintett repülőgépen szeptember 23. és október 2. között Southendben végeztek karbantartást, előzőleg mintegy másfél évig a brit légierő használta az ország vezetőinek szállítására G-GBNI lajstromjellel.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek