Beválhat ez a pszichológia trükk a reptéri sorban állás lerövidítésére?

A reptéri sorban állás a becsekkolásnál vagy a csomag leadásnál és az útlevél ellenőrzésnél (ahol még kérik) az egyik legidegtépőbb időtöltés tud lenni. Főleg ha indokolatlanul eléd áll valaki, vagy egy törött bőrönd miatt nem lehet tovább haladni, esetleg sokan nem tudják, hogy a becsekkolásnál külön-külön dobozt kell levenni a hátizsáknak, a cipőnek, kabátnak és így tovább. A lényeg, hogy ezt a részét az utazásnak szívesen elkerülnénk (de közben a biztonság is fontos), szóval lehet valamit tenni a hosszú sorban állás ellen?

Forrás: Shutterstock.com

Az Express.co.uk online hírportál egyik szerkesztője nemrég kipróbált egy pszichológia trükköt, és az eredményeit meg is osztotta az olvasókkal. Hogy mi a trükk? Először is meg kell figyelnünk, hogy ha kijutunk a becsekkolós labirintusból (akik sokat utaznak tudják, hogy a kacskaringós, szalaggal elválasztott check-in útvonalra gondolok, amivel eljutunk a biztonsági kapukig), akkor a legtöbb ember merre fordul.

Bizony a legtöbben jobbra fordulnak majd, a jobb oldali kapuk felé indulnak meg. Ez abból adódik, hogy a legtöbb ember jobbkezes. Éppen ezért az említett cikk szerzője kipróbálta a balkezes trükköt, vagyis határozottan a bal oldalon álló kapuk felé indult meg, míg a vele utazó barátja a jobb oldalt választotta.

Első próbálkozásra be is jött a balos trükk, a bal oldali, rövidebb sor sokkal gyorsabban haladt, mint a jobb oldali.

De a csomagok feladásánál már nem igazán számított az irány. Bár a bal oldalon még így is kevesebben várakoztak, mint a jobb oldalon, de egy utazónak nagyobb volt a csomagja a kelleténél, ezért feltartotta az egész sort.

Szóval a trükk bejöhet, ha nem jön közbe semmilyen fennakadás; nem vesztünk semmit azzal, ha kipróbáljuk. De azért így is hagyjunk magunknak elég időt a reptéri becsekkolásra, mert sajnos bármi közbejöhet, tőlünk és a bal kezünktől függetlenül is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek