Rohamosan fogynak a szabad helyek a nyári úti célokra – De melyek a legnépszerűbbek?

Idén már határozottan kijelenthetjük, hogy visszatért az emberek kedve az utazáshoz, és alig várják, hogy beköszöntsön a nyár, és induljanak vakációzni. De vajon mely desztinációk a legközkedveltebbek az utazók körében és mennyit szánnak egy 1 hetes nyaralásra? Tarnóczi Barnát, a Tensi Holiday utazási iroda igazgatóját kérdeztük. 

Családi nyaralás a tengerpartonForrás: Facebook/Tensi Holiday

Melyek a legnépszerűbb úti célok idén nyáron a magyar utazók körében a TENSI-nél? Hova foglalnak leginkább?

Az látható, hogy az utazó közönség sokkal szélesebb körben utazik idén nyáron mint korábban, és nem csak a mediterrán térségekbe, hanem gyakorlatilag mindenhova. Újra megnyílt és egyre népszerűbbek a távol-keleti országok – Thaiföld, Indonézia, Malajzia, Vietnám -, de az egzotikus szigetek is rendkívül keresettek, elsősorban a Maldív-szigetek, Mauritius, Sri Lanka, a Seychelle-szigetek. Dubai és Katar gyakorlatilag egész éves célpontok és Budapestről közvetlen járatokkal kedvező utazási csomagok érhetők el.

Az egzotikus nyaralások idén is népszerűekForrás: Facebook/Tensi Holiday

Európában továbbra is a legnépszerűbb repülős desztináció Törökország, de sokan választják a görög szigeteket, Ciprust, Spanyolország és Olaszország kedvelt tengerpartjait. A hajós utaknál nyáron természetesen még mindig a Földközi-tenger a legnagyobb sláger, de visszatértek az északi hajóutak is, például a norvég fjordok és a Baltikum, illetve Izland és a Brit-szigetek , ahová csoportos utakat is indítunk.

Mi változott a tavaly nyárhoz képest, illetve az utóbbi években?

Az utazási kedv igen jelentős mértékben megnőtt. A utazó közönségnek az a része, akiknek magasabb az elkölthető jövedelmük , idén talán még többet költenek nyaralásra, annak ellenére, hogy az utazások ára 10-15%-kal megdrágult, de például vannak olyan régiók is, ahol a repülőjegyek ára akár 30%-kal is emelkedett.

Pálmafák, tengerpart, napsütés, kell ennél több?Forrás: Facebook/Tensi Holiday

Az elmúlt időszakban egyre többen választják azt az utazási formát, hogy "önmagukban utaznak". Ez nem azt jelenti, hogy nem kérik az utazási iroda segítségét, hanem privát körutakat és egyéb utakat választanak, mi a teljes utat megszervezzük és a helyszínen biztosítunk nekik megfelelő idegenvezetést és asszisztenciát. A teljes programtervet együtt állítjuk össze, és egyfajta őrangyalként állunk az utazó rendelkezésre, így nem kell félnie, ha egyedül utazik és nem beszéli az idegen nyelvet. Természetesen azok számára is széles választékot nyújtunk, akik a csoportos utakat részesítik előnyben tapasztalt magyar idegenvezetővel.

Nincs elkésve az, aki még csak most szeretne nyaralást foglalni?

Nyaralást foglalni folyamatosan lehet, de a nyári időszakban (július, augusztus) már vannak olyan desztinációk, amelyek csak szűkösen érhetők el. A hajóutaknál például nagy igény mutatkozik a családi kabinokra, amelyekből már nagyon kevés foglalható, ezért érdemes még az elkövetkezendő hetekben nyaralást foglalni, mert rohamosan gyorsan fogynak a szabad kapacitások. Akinek nem fontos, hogy nyáron utazzon, az nyugodtan gondolkodhat egy szeptemberi utóvakáción, amikor a kisebb a zsúfoltság, valamint a hőmérséklet és az árak is kedvezőbbek.

Folyamatosan fogynak a szabad helyek a tengerparti szállodákbanForrás: Facebook/Tensi Holiday

Mi a tapasztalat, mely típusú szállásokat részesítik előnyben idén az utazók?

Az utazók például Törökországban, Cipruson, Görögországban és Spanyolországban főként a tengerparti 4-5 csillagos szállodákat, valamint az all inclusive ellátást választják. A hajóutak esetében is, az alapcsomag kiegészíthető all inclusive italcsomaggal, ami jelenleg nagyon közkedvelt az utazók körében.

Görögország idén is közkedvelt úti célForrás: Facebook/Tensi Holiday

Ár-érték arányban melyek idén a legjobb desztinációk?

A hajóutak ár-érték arányban rendkívül kedvezőek. Európa most jelentős mértékben megdrágult, ezért egyes tengerentúli - elsősorban távol-keleti - desztinációk csomag vásárlása esetén szintén jó választást jelenthetnek. 

Ár-érték arányban a hajóutak továbbra is vezetőkForrás: Facebook/Tensi Holiday

Átlagosan körülbelül mennyit költ egy pár egy 1 hetes nyaralásra?

A földközi-tengeri kedvelt tengerpartokon egy jó minőségű, jó kategóriájú 1 hetes nyaralás 2 főre 600.000 forinttól kezdődik akár all inclusive ellátással és innen megy felfelé körülbelül 1. 000 000 forintig. Ugyanez érvényes a hajóutakra is, ezért is érdemes megfontolni ezt a nyaralási formát, hiszen a gyermekek itt is sok esetben kedvezményes árat kapnak.

Idén 30 éves a párizsi Disneyland. Hogyan mutatkozik ez meg a foglalásoknál?

A koronavírus-járvány utáni nyitás óta hihetetlenül megnőtt a kereslet a párizsi Disneylandbe, az ottani szállodák gyakorlatilag folyamatosan teltházzal üzemelnek. A TENSI-nél általában a 2-3-4 éjszakás Disneyland csomagokat foglalják, amelyek A Disneyland saját szállodái mellett parkokba szóló belépőjegyeket is tartalmazzák. A Disneyland Párizs új látványosságokkal, attrakciókkal készült a látogatók számára, így azok is szívesen utaznak újra oda, akik már korábban jártak Disneylandben.

Idén 30 éves a párizsi Disneyland!Forrás: Facebook/Tensi Holiday

Egyre többen házasodnak külföldön, melyek a legnépszerűbb esküvői úti célok?

Valóban, egyre többen tartják hivatalos esküvői szertartásukat külföldön, de még ennél is jobban nő azoknak a száma, akik szimbolikus szertartást vagy házasságot megújító fogadalmat kötnek csodás tengerpartokon. Az utazási iroda évtizedek óta értékesít külföldi esküvőket és nászutakat Európában, Ázsiában és Amerikában egyaránt.

Tengerparti álomesküvőForrás: Facebook/Tensi Holiday/APhotography/A.Papageorgiou

A legnépszerűbbek továbbra is az egzotikus esküvők, melyeket elsősorban a Maldív-szigeteken, Seychelle-szigeteken, Mauritiuson, Srí Lankán rendezünk, de Európában van egy kedvenc görög szigetünk, Szkopelosz, ahol idén is nagyon sokan házasodnak, illetve Korfu, Málta és Gran Canaria is kedvelt célpont akár hagyományos, akár egy jelképes esküvő megtartására és megünneplésére.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek