Tengerparti nyaralás történelmi látványosságokkal fűszerezve

Málta, Gozo és Comino csodálatos környezetet biztosít a feltöltődéshez. Szülők és gyermekeik közösen élhetik át a felfedezés és az aktív kikapcsolódás minden örömét vagy élvezhetik a pihenést. A sziget ráadásul egy igen rövid (gyerekbarát), mindössze kétórás repülőúttal könnyen elérhető. 

Forrás: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

A nyár Máltán a szabadtéri élet szinonimája. Nincs hiány strandokban: némelyek maximális felszereltséggel minden igényt kielégítő üdülőközpontok, de megtalálhatók itt a csendesebb, érintetlen partszakaszok is. 

A sziget egyik legszebb helye, a Kék Barlang a nyugati parton található, az apró Wied Iż-Żurrieq kikötőfalu mellett. Ez egyike a világ olyan tengeri barlangjainak, ahol a víz világoskék színe smaragd fényekkel ötvöződik. Az élénk kék színt a barlangot megvilágító változó napfény idézi elő, a kék 50 árnyalata teljes pompájában! Legjobb reggel felfedezni egy rövid csónaktúra alkalmával.

Máltán egész évben zajlanak a rendezvények és kulturális események, amelyek közül sok tökéletes az egész család számára: múzeumok, szórakoztató parkok és filmes helyszínek, nyitott-tetejű buszos kirándulások, turista vonatok, kikötői hajókirándulások, lovaglás, túrázás.

Forrás: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

Íme néhány helyszín- és programjavaslat (a teljesség igénye nélkül), amit, ha gyermekkel látogat Máltára, érdemes útba ejteni:

Popeye Village: Az egykori Popeye film forgatási helyszíne ma egy szabadtéri szórakoztató park, ahol eredeti díszletek, show műsorok, éttermek, medencék, ugrálók és egyéb játékok várják a látogatókat.

Captain Morgan Cruises: 90 perces öbölhajózás során nemcsak a Nagy Kikötő látnivalóival, de Málta történelmének főbb eseményeivel is megismerkedünk.

Mediterraneo Marine Park: Úszott már delfinekkel? Ha nem, itt megteheti. De fóka- és papagájbemutató és más érdekes programok miatt is érdemes ellátogatni az élményparkba.

Forrás: Máltai Idegenforgalmi Hivatal
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek