Végre egy légitársaság, amelyik házhoz jön az utasok csomagjaiért

Mennyivel kényelmesebb lenne a repülés, ha nem kellene magunk után vonszolni a csomagjainkat. Ha már a reptérre tartó útra is elegendő a pénztárcánkat és a telefonunkat tartalmazó kis kézitáskánk. Az Austrian Airlines az utasok ezen vágyálmát valósítja meg: mostantól kérésre házhoz mennek az utasok csomagjaiért Bécsben - derült ki a turizmus.com cikkéből.

Forrás: Shutterstock

A légitársaság Airportr app szolgáltatásának köszönhetően Bécsben már előre feladhatják a bőröndöt, a babakocsit vagy a sportfelszerelést az utasok. Így az utazás napján kényelmesen, csomagok nélkül mehetnek ki a reptérre, és nem kell a poggyász feladásával időt tölteniük.

Az átadás helyszínét előre egyeztetni kell: ez lehet például a lakás, a munkahely vagy a szálloda. A csomagokat az utazást megelőző napon viszi el a cég, és a célállomáson, a poggyászkiadó szalagon kapjuk vissza. Mindeközben folyamatosan nyomon követhetjük, hogy hol jár éppen a csomagunk az átvételtől egészen a repülőgépig az app-en keresztül.

A bécsi reptér és az Austrian Airlines közös szolgáltatása 2023. május 3-ig, az első kétszáz regisztráló számára ingyenes, utána 26 eurótól lehet előre feladni a poggyászt – a fizetendő díj a csomagok számától és az átadás helyszínétől függ.

Már tervezik a szolgáltatás továbbfejlesztését is: a jövőben a reptéri vasút, a City Airport Train belvárosi check-injénél adnák fel az előre begyűjtött poggyászokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek