Ők a krakkói repülőtér ügyeletes terapeutái

Köztudott, hogy az állatokkal való érintkezés endorfinokat szabadít fel, és csökkenti a stresszszintet. A krakkói repülőtér indulási területén egy Zen nevű border collie-val és társaival találkozhatnak az utasok, akik mindhárman készen állnak arra, hogy megnyugtassák a repüléstől szorongókat – írja a krakowairport.pl.

Gyakran szükség van rájuk, hiszen egy simogatás, ölelés mindenkinek jól esik és nyugtatólag hatForrás: Anadolu Agency via AFP/Omar Marques

Katarzynak a  kutyakiképző gyakran beszélget az utasokkal, miközben ők a kutyákat, Zent, Larát és Cirit ölelgetik a krakkói repülőtér 1-es beszállóterminálján. Katarzyna 2019 óta ezzel a három kutyussal együtt sétál a krakkói repülőtéren a beszállókapuk környékén, hogy segítsen az utasoknak megbirkózni a repülés előtti szorongással és stresszel.

Minden hétfőn, szerdán és pénteken találkozhatnak velük az utasok. Sokszor a kutyusok egy pillantása, szimatolása, lábhoz bújása is segít megnyugodni, ellazítani az idegeket, vagy éppen az unalmas várakozás pillanatait szebbé tenni.

Katarzyna Harmata és a három segítőkész kutyusa folyamatosan járja a reptér termináljátForrás: Anadolu Agency via AFP/Omar Marques

A terápiás kutyák koncepciója Európában a krakkói repülőtéren kezdődött, és az 5 és fél éves Zen volt az első európai terápiás kutya, amely repülőtéren belül dolgozik. Azóta a fenti képeken látható két társa csatlakozott hozzá.

A repülési piaci elemzők becslése szerint 2022-ben a krakkói repülőtér utasforgalma meghaladta az 5 milliót, így egészen biztos, hogy voltak közöttük olyanok, akiknek jól jött egy kis segítség az ügyeletes kutyusoktól.

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek