Magyar hátterű siker: a Wizz Airt választották az év légitársaságának

2020 után ismét elnyerte az év légitársasága címet a Wizz Air az Air Transport Awards díjátadóján - közölte a cég március 23-án az MTI-vel. Az elismerést Váradi József vezérigazgató személyesen vette át a szerdai montreali gálaesten - írták.

Újra elnyerte a legjobb légitársaságnak járó díjat a Wizz Air - illusztrációForrás: Facebook/Wizz Air

Az Air Transport Awards évente több kategóriában is díjazza a légiközlekedési iparág kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőit.

"A Wizz Air a világ egyik leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága. Hálózatunk Európa, a Közel-Kelet, Ázsia és Afrika 55 országának 1000 útvonalát foglalja magába. Elkötelezetten törekszünk arra, hogy kedvező viteldíjak mellett a lehető legjobb repülési élményt nyújthassuk utasaink számára" - idézte a közlemény Váradi Józsefet.

A Wizz Air utasforgalma 2022-ben új rekordra, 45,6 millióra emelkedett, amely duplája a 2021-es forgalomnak és 15 százalékkal haladta meg a pandémia előtti rekordot. A kihasználtság tavaly 86,7 százalékra nőtt a 2021-es 75,2 százalékról.

A 2022 április 1. és 2023 március 31. közötti pénzügyi év első kilenc hónapjában az utasforgalom 38,9 millióra emelkedett a az egy évvel korábbi 20,3 millióról. Robert Carey, a diszkont légitársaság elnöke keddi sajtótájékoztatóján erőteljes bővülést vetített előre: a 2023/2024-es pénzügyi évben 67 milliós utasforgalommal számolnak - írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek