Hétfőtől szerdáig sztrájkot hirdettek a német légitársaság pilótái

Hétfői budapesti járatainak nagy részét törölte a Lufthansa-csoporthoz tartozó low-cost légitársaság, mert a Eurowings Germany pilótáit képviselő szakszervezet 2022.10.17-én, hétfőn 00:00 órától 2022.10.19-én, szerdán 23:59 óráig tartó sztrájkot hirdetett. A keddi és a szerdai járattörlésekről későbbre ígért tájékoztatást a cég – adta hírül az Airportal.

A törlések több budapesti járatot is érintenekForrás: Shutterstock/Markus Mainka

A Eurowings a hétfői (október 17.) menetrendet vasárnap kora reggel tette közzé, a keddi és szerdai járattörlésekről későbbre ígért tájékoztatást. A Budapest Airport járatinformációs rendszerének adatai szerint a Eurowings hat hétfői budapesti járatából mindössze egy, a reggeli stuttgarti járatpár (EW2780/2781) közlekedik.

Törölték a 7:55-kor Hamburgból (EW7784), a 8:25-kor Kölnből (EW788), a 8:40-kor és 19:40-kor Düsseldorfból (EW9784 és EW9782), valamint a 20:50-kor Stuttgartból (EW2784) a Liszt Ferenc reptérre érkező járatokat, valamint ezek visszaúti párjait.

A légitársaság sajnálja az utasoknak okozott kellemetlenségeketForrás: Shutterstock/Sorbis

A légitársaság közlése szerint a munkabeszüntetés "csak" a Eurowings Germany által üzemeltetett járatokat érinti, a Eurowings Europe által üzemeltetett járatokat nem. A Frankfurtból és Münchenből közlekedő Eurowings Discover szintén nem érintett a sztrájkfelhívásban. A cég közleménye kitér arra, hogy sajnálja az utasoknak okozott kellemetlenségeket, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legkisebbre csökkentse a sztrájk hatásait.

A Eurowings Germany pilótái október elején már egy teljes napra sztrájkba léptek, hogy így gyakoroljanak nyomást a munkáltatóra a bérrendezésről és a munkakörülmények javításáról folytatott, több tárgyalási forduló után megrekedt, a nyár óta húzódó tárgyalásokon. A szakszervezet most azzal indokolta a sztrájkot, hogy a munkáltató nem tett le az asztalra olyan javaslatot sem, amely tárgyalási alapot jelenthetne.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek