Furcsa baleset történt: leszakadt egy repülőgép ajtaja

Bizarr esetnek titulálta cikkében a Thesouthafrican.com, ami tegnap, január 26-én a fokvárosi nemzetközi repülőtéren (Cape Town International Airport) történt. A British Airways (BA) egyik gépe ugyanis elvesztette az ajtaját.

A baleset nem sokkal azután történt, hogy az utasok kiszálltak a BA londoni járatáról, egy Boeing 777-esről. Amikor eljött az idő, hogy elmozdítsák a lépcsősort a géptől, a technikusok egyszerűen elfelejtették, hogy az ajtó még mindig hozzá van rögzítve, és az erőltetéstől leszakadt. Szerencsére senki nem sérült meg.

Ez a fiaskó viszont némi fennakadást okozott a Fokvárosi Nemzetközi Repülőtér járataiban is. Ennek a gépnek az Egyesült Királyságba kellett volna visszaindulnia. Ez azt jelentette, hogy rengeteg utast kellett áthelyezni különböző járatokra – a legtöbbjüknek sikerült felszállniuk a következő BA-gépre, másokat viszont különböző légitársaságokhoz kellett küldeni. Emiatt több jelentős nemzetközi járat is késett.

Késtek a nemzetközi járatok - illusztrációForrás: cedarjet201/Pixabay

A British Airways szóvivője közleményben kért bocsánatot a furcsa incidens miatt. „Elnézést kérünk ügyfeleinktől, amiért az eredeti repülőgép hibája miatt késéssel indultak tovább Fokvárosból. Ügyfeleinket azóta épségben útnak indítottuk Londonba." Jelenleg folyik a vizsgálat, hogy pontosan mi okozta ezt a kommunikációs problémából fakadó balesetet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek