20 millió ember szállt repülőre az USA-ban, hogy a szeretteivel ünnepelhessen

Az Egyesült Államok repülőterei és kereskedelmi légitársaságai szerdán regisztrálták az egyik legforgalmasabb napjukat a járvány előtti időszak óta, mivel ilyenkor amerikaiak milliói utaznak, hogy meglátogassák szeretteiket a mai, november 25-re eső hálaadás ünnepen – írja a reuters.com.

Utasok várakoznak az arlingtoni Reagan Nemzetközi Repülőtéren 2021. november 24-én, a hálaadás előtti naponForrás: MTI/EPA/Shawn Thew

Az idei hálaadáskor körülbelül 20 millió ember száll repülőre, ami a legmagasabb szám 2019 óta, amikor közel 26 millió amerikai volt mozgásban. A hálaadás estéje általában az utazás legforgalmasabb napja, nem csak a repülőkön, hanem a tömegközlekedés és autósforgalom tekintetében is. Idén azonban az otthoni munkavégzés lehetővé tette, hogy sokan korábban utazhassanak, és elkerüljék az utolsó pillanatos rohanást.

Ezzel együtt a hálaadással kezdődik az elmúlt két év legforgalmasabb ünnepi szezonja is, a COVID elleni védőoltások növekvő aránya ugyanis magabiztosabbá tette az embereket az utazással kapcsolatban, ami a foglalások számának növekedéséhez vezetett.

A híres "sültpulyka" - így egyben, ahogy a recept is írja"Forrás: PublicDomainPictures/Pixabay"
Mit ünnepelnek ilyenkor az amerikaiak?
Az officeholidays.com szerint november negyedik csütörtöke az egyik legfontosabb ünnepe az amerikaiaknak. Ekkor mondanak köszönetet az őszi betakarításért, illetve a nemzetalapítás „hálaadó" időszakának is tekintik. A hálaadás amerikai hagyománya 1621-ig nyúlik vissza, amikor Mayflower nevű hajó fedélzetén az Újvilágba menekült telepesek megünnepelték a megmenekülésüket. A három napig tartó ünnepen gyümölcsökkel, főtt sütőtökkel, pulykával, szarvassal és még sok más finomsággal megrakott asztal mellett lakmároztak. A későbbiekben a vacsora legfontosabb eleme az egybe sült pulyka lett, illetve a hozzá felszolgált gesztenyetöltelék, áfonyaszósz, krumplipüré, zöldbab, illetve a sütőtöktorta. Ez az ünnep az USA-ban egyben a karácsonyi szezon kezdetét is jelenti.

A Newark Liberty az egyike New York három nagy repülőterének, és jelentős nemzetközi utasforgalmat bonyolít, de a jelentések szerint eddig nem kellett sokat várniuk az utasoknak, hogy áthaladjanak a biztonsági ellenőrzéseken. A repülőtér éttermei sem voltak zsúfoltak. Hogy ez továbbra is így marad-e, az majd kiderül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek