Ezt látják a pilóták a gép ablakából le- és felszálláskor Ferihegy felett

Néhány nappal ezelőtt tett fel egy videós összeállítást YouTube-csatornájára a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálja mellett található Aeropark csapata, amelyen most aztán tényleg bárki megnézheti, hogy pontosan mit látnak a pilóták a repülőgép ablakából le- és felszállás közben.

Kilátás a kifutópályáraForrás: Aeropark Budapest / YouTube

A pilótafülke kamerájával felvett, 23 perces videóban budapesti indulásokat és megközelítéseket mutatnak mindkét irányból, és persze abból a perspektívából, amelyet a madarakon kívül csak a repülőgépek pilótái látnak. A vágatlan videó első öt percében láthatunk felszállást a 31L futópályáról Budapest felé, majd egy csinos fordulást délre, a Csepel-sziget felé, utána egy újabb felszállást a 13L futópályáról Monor irányába, majd egy emelkedés közbeni ráfordulást az Alföld feletti légteret célba véve.

De a képsorok között feltűnik a távolban a Dunakanyar, és láthatunk leszállást a ferihegyi futópályára közvetlen alkonyat előtt és naplemente után is. A videót már több mint 34 ezren látták, olvasóink most akár itt is megnézhetik:

Címlapkép: Aeropark Budapest / YouTube

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek