Ez az ország nem enged be Indiából és Pakisztánból érkező járatokat

  Kanada 30 napig nem fogad járatokat Indiából és Pakisztánból induló közvetlen járatokat, a korlátozás tegnap lépett életbe, miután 314 835 új fertőzéssel Indiában világszintű rekordot döntött a koronavírus esetek napi számának növekedése. Kanada mellett egyébként Szingapúr és az Egyesült Királyság sem fogad Indiából induló járatokat.

  Az Air India egyik gépe - illusztrációForrás: flickr.com/photos/mitrebuad/commons.wikimedia.org

  Néhány kanadai tartományban ugyanakkor már meg is találták az indiai változatot. Patty Hajdu egészségügyi miniszter szerint India képviseli a Kanadába irányuló legutóbbi légi utazások 20%-át, de a határon végzett tesztek pozitív eredményeinek több mint 50%-áért felel.

  A Transport Canada értesítést küldött a repülési hatóságoknak, hogy állítsák le az ezekből az országokból induló közvetlen személyi légi forgalmat. Mivel a járvány harmadik hulláma jelenetős terhet rótt a nagyvárosi kórházakra, Justin Trudeau miniszterelnökre nagy nyomás nehezedik az intézkedések meghozatalát illetően. Csütörtökön az ország két legnépesebb tartományának, Ontariónak és Quebecnek a vezetői arra kérték Trudeau-t, hogy szigorítsa tovább a légi és szárazföldi határokon belépőkre vonatkozó szabályokat, így más, magas fertőzöttségű helyekről, így az ország Brazíliából sem fogad járatokat - derül ki a bloomberg.com cikkéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!