Covid-útlevelet tesztel az Air France

  A legtöbb nemzetközi repülőút csak hivatalos, negatív COVID-19 teszttel tehető meg, azonban a gyakran papíralapú eredmények ellenőrzése sok időt vesz igénybe. Az Air France a MedAire/International SOS-szel közösen mutatja be az ICC AOKpass névre keresztelt alkalmazásának próbaverzióját, melynek segítségével az utasok mobiljukról mutathatják be az Air France partner-laboratóriumokban készült COVID-19 tesztjük hivatalos példányát - derül ki a cég sajtóközleményéből.

  Forrás: 272447/Pixabay

  A repülőtéren tehát papír helyett a mobiljukról is igazolhatják az utasok a negatív eredményüket. Az ICC AOKpass folyamatos összhangban van a célország korlátozásaival, és blockchain technológiával védett hálózaton keresztül továbbítja az utas adatait.

  Március 11-én, a Párizsi repülőtér támogatásával kezdődik a négyhetes tesztidőszak, amely minden Párizs-CDG és Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), valamint Párizs-CDG és Fort-de-France (Martinique) között közlekedő Air France járatot érinteni fog. A tesztelés önkéntes alapon működik majd, célja pedig az applikáció gyakorlati használatán alapuló élmények és az utasvélemények összegyűjtése.

  Az Air France a Skyteam szövetség többi légitársaságával is megosztja majd a visszajelzéseket, akik jelenleg több megoldást is tesztelnek az egészségügyi dokumentumok digitalizációjára.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!