Négy napra a reptéren ragadtak az Air France utasai

Az Air France utasai pénteken indultak volna a párizsi Charles de Gaulle reptérről a chilei fővárosba, Santiagóba, ám miután felszálltak a Boeing 777-es gépre, olyan technikai problémák adódtak, amelyeket a szerelők nem tudtak gyorsan megoldani - derül ki az independent.co.uk cikkéből.

Utasok a reptér tesztcenterében - illusztrációForrás: AFP/Christophe Archambault

Az utasokat szombat hajnalban szállították le a gépről, és aki tehette, az a repülőtér közelében található hotelben szállt meg, de sok, Unión kívüli országból, elsősorban Indiából és Afrikából származó utazó nem hagyhatta el a repteret. Mint az egyik utas elmondta, jógaszőnyeget kaptak, hogy azon aludjanak.

Szombat este megismétlődtek az előző nap eseményei, a gép ismét technikai problémába ütközött, és az utasokat ismét leszállították. Ekkor még mindenki abban reménykedett, hogy vasárnap este végre elindulhat a gép, öt órával a kitűzött indulás előtt azonban kiderült, hogy új PCR-tesztre lesz szükség, mert ha hétfőn érkeznek Chilébe, akkor már nem lesznek érvényesek a korábban végzett tesztek, a santiagói hatóságok pedig nem voltak hajlandók kivételt tenni a késésben lévő utasokkal sem. Úgyhogy hétfőn ismét letesztelték az embereket, és ma az eredmények birtokában várhatóan végre tényleg felszállhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek