Minden járatát törölte és hazahívta gépeit az El Al

Szerdán határozatlan ideig az összes járatát törölte az El Al légitársaság, annak vezérigazgatója, Gonen Usishkin pedig az utas- és a teherszállító repülőgépeket is visszarendelte Izraelbe azt követően, hogy a pilóták szakszervezete bejelentette, nem repülnek többet a légicég jelenlegi pénzügyi krízisében – írja cikkében a Daily Mail. 

A kedden kiadott pénzügyi jelentés szerint az izraeli légitársaság 140 millió dolláros (~44 milliárd forintos) veszteséget halmozott fel 2020 első negyedévében a koronavírus-járvány miatt. "A légitársaság vezetősége nem tartotta magát a kevesebb mint egy hónapja megkötött megállapodáshoz, ezért a pilóták érdekvédelmi szakszervezete arra a következtetésre jutott, hogy a tulajdonosok képtelenek megmenteni a pénzügyi gondokkal küzdő céget" – jelentette be közleményben kedden este a pilóták szakszervezete.

Forrás: EL AL/Facebook

Ugyanakkor a légitársaság közölte, hogy már javában tartanak a tárgyalások a kormánnyal az El Al megmentésére, de ehhez szükség van a munkavállalókkal és szakszervezetekkel való békés megegyezésre is. A koronavírus-járvány okozta válság kezdete óta a legtöbb járatát felfüggesztette a légicég, mindössze 100 pilóta teljesített szolgálatot június végéig, a többiek március óta fizetés nélküli szabadságon vannak.

Június 20-án az El Al Hungary Facebook-bejegyzésében arról tett ki fotókat, hogy a Boeing 787-9 Dreamliner gép utasok nélküli cargo járatot teljesített, amellyel Pekingből hoztak Tel Avivon keresztül egészségügyi eszközöket Budapestre. Június 30-án, kedden a hírek hatására pedig már arról posztoltak, hogy tudomásuk szerint július 31-ig minden járatot törölt az anyacég.

Az ötven repülőgépes flottával rendelkező El Al több mint negyven célállomásra repül. A 2014-es évben ünnepeltük közösen, hogy 25 éve van közvetlen összeköttetése Magyarországgal, 2017-ben pedig a repjegy.hu-val közös, Én Légitársaságom 2017 című felmérésünkben az El Al-t szavazták meg a magyarok kedvenc légitársaságának, mely A legkedvesebb légiutaskísérő és A legprofibb kommunikáció kategóriában is az első helyen végzett. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek