Ausztria véget vet az olcsó repülésnek

A fapados légitársaságok dömpingáron kínált repülőjegyeinek lufiját most úgy tűnik kipukkasztja az osztrák kormány, vagy legalábbis erősen rálép a fékre azza, hogy az elsők között vezet be Európában minimális árszintet - derül ki az airportal.hu cikkéből.

A schwechati reptérForrás: Hansueli Krapf/commons.wikimedia.org

Az Ausztriába és onnan induló járatokon körülbelül 40 eurós minimálárat kell kérnie a légitársaságoknak. A repülőjegyek árának tartalmaznia kell az összes díjat, adót és egyéb költséget.

A bevezetett dömping-ellenes intézkedésekkel az osztrák kormány megálljt parancsol a túlzottan olcsó repülésnek, annak minden társadalmi és környezeti hatásával együtt. A diszkont cégek így nem kínálhatnak olyan áron repülőjegyeket, amely sokszor nem hogy a költségeket, de az adókat sem fedezi.

Az osztrák kormány emellett minden repülőjegyre 12 eurós adót vet ki. Ezt már januárban elhatározták, de most azonnali hatállyal bevezetik.

A 350 kilométernél rövidebb, regionális járatokra szóló repülőjegyeket pedig további 30 eurós adóval terhelik. Ez leginkább az Austrian belföldi és regionális járatait érinti, ezekről a forgalmat a vasúti hálózatra terelné át a kormányzat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek