Tele géppel indult útnak az Air France, az utasok közt kitört a pánik

Támadások kereszttüzébe került az Air France, miután vasárnap teljesen megtelt az egyik gépük, egy Párizsból Marseille-be tartó Airbus A318. A járat naponta egyszer közlekedik ezen az útvonalon, és a járványnak köszönhetően az elmúlt hetekben maximum 50%-os kihasználtság volt jellemző. A hétvégén azonban minden egyes hely foglalt volt - adja hírül a Simpleflying.

Airbus A318 - illusztrációForrás: Philippe Noret/AirTeamimages/commons.wikimedia.org/

Az utasok még egymástól 1,5 méter távolságra álltak a sorban, de amikor a fedélzetre léptek, kitört a pánik, hogy nincs lehetőség a távolságtartásra. „Amint felszálltunk a gépre, közölték, hogy megtelt. Mindannyian megdöbbentünk, szorosan egymás mellé ültünk le, a legtöbb utas maszk nélkül!" - mondta az egyik utas.

Ráadásul a légitársaság azt sem ellenőrizte, hogy ki miért utazik, és honnan érkezett, így azt sem lehet tudni, hogy voltak-e a gépen nemzetközi utazók.

Mint az Air France kommentálta az esetet, általában biztosítják az utasok közötti távolságtartás lehetőségét, de ez nem mindig lehetséges. A légitársaság hozzátette, hogy a fedélzeti levegőt kórházi szűrőkkel szűrték, és az utasoknak kézfertőtlenítőt biztosítottak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek