A Delta Air 1 milliárd dollárt fektet a környezetvédelembe

  A Delta Air Lines bejelentette, hogy a következő évtizedben 1 milliárd dollárt fektet be olyan kezdeményezésekbe, amelyek csökkentik a globális légi közlekedés környezetre gyakorolt ​​hatását  -adja hírül a Reuters.

  Forrás: Altair78/commons.wikimedia.org

  A légiközlekedési ágazat a globális szén-dioxid-kibocsátás körülbelül 2%-áért felel, ugyanakkor 2020-tól szeretne karbonsemleges növekedést elérni, akkor is, ha az előrejelzések szerint növekszik a légi közlekedés iránti igény.

  Az utasoknak ugyanakkor egyre fontosabb szempont a környezetvédelem is, így egyre több légitársaság igyekszik ennek megfelelő lépéseket tenni a biöüzemanyag használatától kezdve a műanyagmentességig és az üzemanyag-hatékonyabb repülőgépek vásárlásáig.

  A Delta például korábban ígéretet tett arra, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2012-es szintre korlátozza szén-dioxid-kompenzációk vásárlásával. De ez nem a márciusban induló beruházás célja.

  Az új beruházással a Delta a világ első karbonsemleges légitársaságává szeretne válni, miközben támogatja a tiszta levegő elérését célzó valamint a szén-dioxid-kibocsátás és a hulladék csökkentését érintő kutatásokat és technológiákat. A légitársaság ugyanakkor még nem közölt részleteket arról, hogyan fogja befektetni a pénzt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!