Csökkenti az élelmiszerpazarlást a Qatar Airways

  A Qatar Aircraft Catering Company (QACC) egy katari jótékonysági szervezettel, a Hifz Al Naemával együttműködve osztja szét a megmaradt ételeket és italokat, ami körülbelül napi 200-300 kg élelmiszert jelent - derül ki a cég sajtóközleményéből.

  Menü a Quatar Airways egyik járatánForrás: Picasa 2.7/commons.wikimedia.org

  A 2008-ban alapított Hifz Al Naema az első katari élelmiszerbank, amely első akciói keretében fesztiválokon, esküvőkön és szállodákban megmaradt ennivalókat gyűjtött, tevékenysége azóta kibővült feleslegessé vált ruhák, bútorok, elektronikus és egyéb eszközök gyűjtésével.

  A 2002. augusztusában indult QACC a Qatar Airwaysnek biztosítja járatain a cateringet, és 69 000 négyzetméteres területével a világ egyik legnagyobb önellátó vendéglátó-ipari létesítménye. A cég naponta átlagosan 175 000 adag ételt készít 60 nemzet konyhájából.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!