Több járatát is felfüggeszti a Wizz Air idén tavasszal

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy megszűnik a Wizz Air frankfurti járata, emellett a társaság pályafelújítás miatt felfüggeszti odesszai, kihasználatlanság miatt pedig a Prágából és Oslóból Lutonba közlekedő járatait. Erre reagálva a Ryanair egyből mentesítő jegyeket ajánlott az érintett utasoknak - adja hírül az Airportal.

Odesszai tengerpartForrás: bis136/pixabay.com

A magyar kötődésű diszkont légitársaság az Airportal megkeresésére közölte, hogy a futópálya korszerűsítése miatt a nemzetközi repülőtér március 26. és június 5. között nem felel meg a Wizz Air által támasztott biztonsági előírásoknak, ezért ebben az időszakban nem üzemelteti járatait.

Odesszából a Wizz Air jelenleg Budapest mellett Katowicébe, Gdanskba, Wroclavba, Pozsonyba és Berlinbe repül. A felújítás befejezése után visszaáll az eredeti menetrend.

A társaság ettől függetlenül két londoni járat bezárásáról is döntött, május 31-étől a prágai és oslói összeköttetés szűnik meg, mert a Wizz Air úgy döntött, londoni kapacitásainak egy részét más útvonalakon fogja hasznosítani. A foglalással rendelkező utasokat automatikusan, a lehető leghamarabb átfoglalják egy alternatív útvonalra.

A honlapon, vagy a légitársaság mobilalkalmazásában foglaló utasok e-mailes értesítést kapnak majd, amelyben három lehetőséget kínálnak fel számukra: ingyenes átfoglalást, a teljes viteldíj visszatérítését, illetve a teljes viteldíj 120 százalékának visszatérítését az érintett utasok Wizz Air számlaegyenlegére.

A Ryanair azonnal lecsapott a lehetőségre, és a járattörlésekkel érintett utasoknak mentesítő jegyeket ajánlott fel 19-24 eurós áron.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek