A Ciara viharciklon segítségével rekordidőn belül ért célba egy járat

  A szakértők egyébként is a British Airways New York-London járatát tartják a leggyorsabb szubszonikus, azaz a hangsebesség alatt közlekedő gépnek. Vasárnap reggel viszont a Ciara szele úgy megtolta a Boeing 747-436 típusú gépét, hogy az a megszokott 825 km/h helyett 1327 km/h sebességel hasított – írja a BBC.

  A British Airways gépeit mindig is a leggyorsabbak között tartották számonForrás: Adrian Pingstone/Wikipedia

  A teljes utat a gép New Yorkból Londonba 4 óra és 56 perc alatt tette meg vasárnap reggel, és így a hivatalos menetidőnél 80 perccel hamarabb érkezett a londoni Heathrow repülőtérre.

  Ezzel a hihetetlen gyorsasággal legyőzött egy előző, 5 óra 13 perces, norvég rekordot. Ez az eredmény egyelőre nem számít hitelesített rekordnak, mert még nem elérhetőek a repülési időkre vonatkozó részletes adatbázisok.

  Alastair Rosenschein, repülési tanácsadó és volt BA pilóta szerint a repülőgép "fenomenális sebességet" ért el. A British Airways azt mondta: "Mindig prioritást élvezünk a sebességi rekordok elérésében. Magasan képzett pilótáink mindent megteszenek azért, hogy az utasok mielőbb visszatérjenek Londonba."

  A leggyorsabb transzatlanti átkelést a BA Concorde tudhatja magáénak, amely 1996-ban 2 óra 52 perc és 59 másodperc alatt repült New York-ból Londonba de ez a típus szuperszonikus sebességgel, tehát a hangsebességnél gyorsabban repült.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!