Ezek a legbosszantóbb dolgok, amiket az utasok repülés közben művelnek

  A légiutas-kísérőknek nagy a felelősségük a levegőben, amit valószínűleg egyes utasok nem igazán észlelnek. A Business Insider cikkében nyolc légiutas-kísérővel készített interjút, hogy megtudják tőlük, melyek a legbosszantóbb dolgok, amiket repülés közben el kell viselniük az utasoktól. Íme, a munkájuk megőrzése miatt névteleséget kérő dolgozók válaszai:

  Italfelszolgálás közben nem veszik le a fejhallgatót 

  Forrás: Oxfordian Kissuth/Wikipedia

  - Az egyik legbosszantóbb dolog határozottan az, ha rajtuk van a fejhallgatójuk, amikor felkínáljuk számukra a snackket és az italaikat – mondta a Delta Air Lines egyik légiutas-kísérője. Ilyenkor újra megismételtetik, mik közül lehet választani.

  Türelmetlenek, amikor az éltel befejeztével el kell vinni a tálcáikat

  A Delta egyik kísérője szerint szinte rájuk dobnák az elfogyasztott ételek után megmaradt szemetet tálcástól, máskor pedig a repülőgép hátuljáig mászkálnak, hogy odaadják a szemetet.

  Figyelmen kívül hagyják a biztonsági öv lámpájának jelzését

  - A legbosszantóbb az, amikor az emberek nem veszik komolyan a biztonsági öv használatát – mondta a United Airlines egyik utaskísérője. Hozzátette, hogy azzal nincs gond, ha egy felnőttnek ki kell mennie a gép mosdójába de sokszor a szülők hagyják a kisgyerekeket a gépen bóklászni, ami ráadásul veszélyes is.

  Ok nélkül nyomják a hívógombot

  A Piedmont Airlines egyik légiutas-kísérője szerint nagyon idegesítő, amikor az utasok ok nélkül megnyomják a hívógombot. Ez különsösen akkor zavaró, ha nagyon elfoglaltak.

  Forrás: Lukas Bieri/Pixabay

  Alábecsülik a munkájuk fontosságát

  - Azt hiszem, a leginkább az utasok gondolkodása bosszantó, mert szerintük csak pincérnők vagyunk. Elsődlegesen biztonsági képzést kaptunk, a vendéglátás csak ezt követően jön – mondta egy Alaska Airlinesnál dolgozó egyk stewardess. Őket olyan vészhelyzetek kezelésére képezték ki, hogyan kell eljárniuk tűz, ittas utasok, bombaveszélyek és orvosi vészhelyzetek estében. 

  A további bosszantó okok között szerepelt még, hogy az utasok máshova ülnek le, mint ahova a jegyük szól, óriási szemétkupacokat hagynak maguk után, és ahelyett, hogy megszólítanák őket, folyamatosan hozzájuk érnek, így hívva fel magukra a figyelmet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!