Ezek a légitársaságok voltak a legpontosabbak tavaly

Az OAG a Garuda Indonesiát, a Cirium az Aeroflotot hozta ki nyertesnek. A (korábbi nevén Flightglobal) Cirium vállalat két kategóriára, network (hálózat), illetve mainline (önálló légitársasági) osztotta listáit. Az előbbibe az alvállalkozókkal együtt üzemeltetett útvonalakat, utóbbiba pedig a saját járatokat sorolták - adja hírül az Airportal.

Forrás: Aero Icarus/commons.wikimedia.org

Ennek alapján mainline kategóriában a brit elemző cég globális szinten az Aeroflotot nevezte meg a legpontosabbként, járatainak 86,6 százaléka közlekedett pontosan. Második a japán ANA 86,2 százalékkal, harmadik a Delta Air Lines 85,6 százalékkal.

A network kategóriában a dél-amerikai LATAM 86,67 százalékkal lett a nyertes, a második helyen itt is az ANA futott be 86,4 százalékkal, a bronzérem pedig szintén a Delta Air Lines-é. Az ANA és a Delta úgy kerülhetett fel mindkét listára, hogy a saját, illetve az alvállalkozókkal együtt teljesített járataikat összességében is vizsgálták.

A regionális versenyben a mainline és network kategóriában is ugyanaz a cég nyert. Európában az Aeroflot, Ázsia-Óceániában az ANA, a Közel-Keleten a Qatar Airways, Észak-Amerikában a Delta Air Lines, Dél-Amerikában a Copa Airlines volt a legpontosabb. Afrikából nincs adata a vállalatnak. A fapadosok között három japán cég, a Starflyer, az Air Do és a Solaseed Air diadalmaskodott.

Az OAG az eltérő adatok, vagy metódusok miatt egy kicsit másként látja a 2019-es járatpontossági versenyt. Az ő adatbázisuk szerint a Garuda Indonesia volt a legpontosabb 95 százalékkal, a második helyet a Copa Airlines húzta be 92 százalékos pontossággal, a bronzérem a japán Skymarké lett 90 százalékkal.

A további légitársaságok a top 10-ben sorrendben a Hawaiian Airlines, a LATAM, az Aeroflot, az ANA, a Jetstar Asia, a Singapore Airlines és a Thai AirAsia. Érdekesség, hogy az Aeroflot járatpontosságát a két cég viszonylag egyformán becsülte, az OAG 86,3 százalékra, a Cirium pedig 86,6 százalékra, csak az OAG talált még néhány légitársaságot, amelyek pontosabbak voltak az orosz állami cégnél.

A diszkontok között az OAG a Skymarkot (90 százalék), a Jetstar Asiát (85 százalék) és a Thai AirAsiát (84 százalék) látta a legpontosabbnak. A 20-as listába az európai nagyok közül csak a Eurowings és a Transavia fért be, mellettük a Jet2 és a Sun Express (már amennyiben ezt fapados cégnek lehet tekinteni) szerepel még a listán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek