Nem győzött magyarázkodni a légitársaság az összecelluxozott ablak miatt

Hariharan Sankaran a SpiceJet, indiai belföldi légitársaság Mumbaiból Delhibe tartó járatán lett figyelmes arra, hogy a mellette lévő ablaküvegen a repedést celluxszal ragasztották össze - írja a Travel and Leisure.

Forrás: StockSnap/pixabay.com

Twitteren ki is fejezte aggodalmát: „Ez nem egy súlyos biztonsági probléma?" - kérdezte, mire a légitársaság így válszolt: "A SpicJetnél a biztonság a legfontosabb szempont, a légitársaság e tekintetben soha nem enged meg kompromisszumot. Ejutatjuk az érintett feleknek, hogy meghozzák a szükséges intézkedéseket. Sajnáljuk az okozott kellemetlenségeket".

Ahogy a kommentelők még megjegyezték,

a repedés mindössze a belső, flexiborításon volt, mely a külső üveget védi a karcolásoktól.Ha a repedés a külső üvegen lett volna, az hamar véget vetett volna az utazásnak. Ha ugyanis 10000 láb felett egy ablak kitörik, akkor megszűnik a kabinnyomás, drasztikusan lecsökken az oxigénszint és a hőmérséklet.

Hasonló baleset történt 2018-ban, a Southwest egy járatán, melynek motorja felrobbant, és a szétrepülő részek kitörtek egy ablakot. Egy utas meghalt, miután majdnem kiesett az ablakon, többen pedig megsebesültek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek