Felháborodtak az utasok, miután betegség miatt leszállították őket

A brit sajtót bejárta a hír, mely szerint a hasmenéssel küzdő utasokat leszállították a repülőgépről - adja hírül a Independent. A Tui utazási iroda utasai az afrikai Zöld-foki Köztársaság Boa Vista-szigetéről szerettek volna hazatérni Manchesterbe, azonban nyaralásuk alatt többen is fertőzéses eredetű bélhurutot kaptak.

Tengerpart Boa VistánForrás: Matthias Lemm/pixabay.com

A gépen a stewardess megkérdezte, kik azok, akiket érint a probléma, ezt a fejük felett lévő lámpa gombjának megnyomásával kellett jelezniük. A következő lépésben a megbetegedett utasokat leszállították, hogy orvosi vizsgálaton vegyenek részt a reptéren, az ezzel járó, 170 fontos költséget azonban senki nem vállalta, így azt mondták nekik, visszaszállhatnak a gépre.

A pilóta azonban mégsem engedte fel őket, sőt, a hozzátartozóikat is leszállította, és a csomagjaikat is kivették. A gép ezután a néhány, fedélzetén maradt utassal elindult, a többieket pedig ismét vizsgálatra kötelezték, ezúttal azonban ez már ingyen megtörtént, és másnap fel is szállhattak, legalábbis a szerencsésebbek, akiknek állapotát repülésre alkalmasnak ítélte az orvos.

A Tui 1000 fontos vigaszdíjat ajánlott fel az utasoknak, akik azonban jogi lépéseket fontolgatnak. 518 font mindenesetre biztosan jár nekik hivatalosan is, mert akaratuk ellenére szállították le őket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek