Felháborodtak az utasok, miután betegség miatt leszállították őket

A brit sajtót bejárta a hír, mely szerint a hasmenéssel küzdő utasokat leszállították a repülőgépről - adja hírül a Independent. A Tui utazási iroda utasai az afrikai Zöld-foki Köztársaság Boa Vista-szigetéről szerettek volna hazatérni Manchesterbe, azonban nyaralásuk alatt többen is fertőzéses eredetű bélhurutot kaptak.

Tengerpart Boa VistánForrás: Matthias Lemm/pixabay.com

A gépen a stewardess megkérdezte, kik azok, akiket érint a probléma, ezt a fejük felett lévő lámpa gombjának megnyomásával kellett jelezniük. A következő lépésben a megbetegedett utasokat leszállították, hogy orvosi vizsgálaton vegyenek részt a reptéren, az ezzel járó, 170 fontos költséget azonban senki nem vállalta, így azt mondták nekik, visszaszállhatnak a gépre.

A pilóta azonban mégsem engedte fel őket, sőt, a hozzátartozóikat is leszállította, és a csomagjaikat is kivették. A gép ezután a néhány, fedélzetén maradt utassal elindult, a többieket pedig ismét vizsgálatra kötelezték, ezúttal azonban ez már ingyen megtörtént, és másnap fel is szállhattak, legalábbis a szerencsésebbek, akiknek állapotát repülésre alkalmasnak ítélte az orvos.

A Tui 1000 fontos vigaszdíjat ajánlott fel az utasoknak, akik azonban jogi lépéseket fontolgatnak. 518 font mindenesetre biztosan jár nekik hivatalosan is, mert akaratuk ellenére szállították le őket.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek